lauantai 5. joulukuuta 2015

Sinne - kannattaa mennä: ****


Tämän työpaikkaruokalan näköisen ravintolan ohi olen kävellyt usein- tässähän se on vieruskorttelissa - mutta dissannut sen tuon ulkonäön takia. Bad mistake. Mea culpa!
Nyt tuli onneksi testattua.

Vaikka ravintola ulkoa katsottuna näyttää aika arkiselta, sisällä tarkka silmä huomaa tyylikkäitä yksityiskohtia sisustuksessa. Esimerkkinä aika retro lautasliina (tuli 60-luku ja käsipyyhkeet?)  ja värikkäät ryijyt seinillä. 
Heti alkuun sain sormisyötäväksi minisämpylät. Ne tuotiin pöytään ruskeassa paperipussissa, cool! 
Mukana tarjoiltu voi oli juuri oikean lämpöistä (ripaus suolaa päällä). 
Voihan on mauste, ei mikään leivän levite. Sitä on vaikea kotioloissa käyttää, koska sen pitää antaa lämmetä juuri sopivasti ennen käyttöä. Sinnen voi oli juuri sopivasti valmista tuoreen leivän väliin levitettäväksi. Kudos.
 
Katkarapu skagen, jonka (taas nälkäinen kun olin) otin alkuruoaksi oli valloittava. Kermaviilipohjainen, hieman valkopippuria ja makeita marinoituja punasipuleitä päällä. Vei kielen mennessään. 
Joulumielellä kun olin, asettelin mukana tulleen tillin kuuseksi annoksen päälle itse, ravintola ei ollut näin kitch ;-)
Mutta Merry Christmas!
 
Pyysin alkuun tarjoilijalta "jotain hyvää IPAa" ja näin tuli tutustuttua norjalaiseen, vahvaan ruisolueen, josta tuli IPA-suosikkini: tosi jämäkkä tuoksu, persoonallinen ja vahva happamuus maussa, pitkä jälkimaku. Oikein hyvä.

Tämä olit oli skagenin kanssa kuitenkin liian voimakas, joten pyysin tarjoilijalta suositusta viinistä. Ja hyvä oli kun kysyin. Puolimakea luomu-riesling (Sinnen itse maahantuomaa) komppasi jokaista suupalaa täydellisesti.

Pääruoaksi otin siikaa, pannulla paistettu, nahkoineen, tarjoiltu valkopapujen ja makeiden sipulien päällä, mukana "maailman pienimmät tomaatit".
Tässä ovat kaikki maut kohdallaan ja tasapainossa. Papujen texture (tälle ei taida olla suomeksi sanaa, "suutuntuma"?), oli tosi hyvä, sopivasti al dente - korjaan, täydellisesti al dente. 

Pääruoan viiniksi vaihdoin kuivemman rieslingin, jälleen Sinnen omaa importtia. Ei kovin persoonallinen, mutta sopi siian makukaveriksi aivan loistavasti. 

Näin joulun alla lauantaina Sinne alkoi täyttyä jo viiden aikoihin, vaikuttaa siltä että tämä Stadin makujen helmi on jo spotattu. On nyt myös minun ykköslistallani. 

Palvelu oli aivan ykkösluokkaa. Minua palveli kolme tarjoilijana ja lisäksi kokki, joka saattoi pääruoan pöytään. Kaikki tämä sujui saumattomasti. Sen lisäksi henkilökunta aina huomasi kun nostin käteni. Ovat varmasti asuneet ulkomailla, eihän Suomessa noin toimita ;-)

Lasku oli mukava yllätys. Ei sen takia että olisi ollut halpa, tämä on premium-ravintola. Lasku oli 60-lukulaisen nuorisokirjallisuuden välissä, tyylikästä - ja sulkee ympyrän myös tuon lautasliinat suhteen. Nice touch!
(mutta mitä ihmettä heillä on menossa tuossa kuvassa - I hope she was happy! ;-)

Yhteenvetona: 
Groove: Hyvä casual fiilis, delimäinen decor, mutta moderni ja fiksu
SaaS (Service as a Service): riittävästi henkilökuntaa ja kaikilla tosi hyvä asenne ja palvelualttius
Value Proposition: helposti lähestyttävä ravintola, ei halpa, mutta sitäkin parempi
Ruoka: sofistikoituneita ja kekseliäitä makuja

Pisteet: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti