tiistai 29. joulukuuta 2015

Colorado Mts. Bar & Grill: Jambalaya sentään! ****

Colorado Bar & Grill on jenkkityylinen mesta Hotelli Scandic Simonkentän alakerrassa, joka on nyt (2017) ilmeisesti suljettu kun vuokrasopimus on päättynyt. Jääköön tämä poustaus siis historiaan kiitoksena hyvästä jambalayasta. .

Karsastan hotelliravintoloita, joten tämä on tullut ohitettua moneen kertaan, semminkin kun olin luullut tätä franchising-ketjun instanssiksi.

Ennakkoluuloni olivat vääriä, sillä kyseessä on (ilmeisesti) kotikutoinen, stadilainen konsepti vuodelta 1995, joka on parin muuton jälkeen päätynyt Simonkentälle.

Paikka on selvästi steakhouse-henkinen, Amerikka ja villi länsi tulee sisustuksesta mieleen. Muutama TV-screen tuovat myös sporttibaarin miljöötä baarin ympärille, mutta muutoin paikka näyttää pihviravintolalta.

Minulla oli vain pikkunälkä, joten ajattelin tilata jotan pientä. Nyt kun quesadilloja on tullut testattua (O'Leary's Bakers, Suburritos ja Santa Fé), ajattelin ensin ottaa taas sellaisen (10 €), mutta kun kuulin speksit (ei quacamolea, "hyvä salsakastike"), päätin kokeilla jotain muuta.

Listalla oli Jambalaya. Olen asunut vuoden syvässä etelässä ja käynyt New Orleansissakin jokusen kerran, joten Jambalaya on minulle tutu ruoka - alligaattorilla tai ilman. Sen muutaman kerran kun olen sitä Suomessa kokeillut, olen aina pettynyt - minulle on tarjottu ylikypsää sekametelirisottoa - olen jättänät tämän ruokalajin hakuavaruudesta tällä mantereella kokonaan pois.

Ehkä Coloradon vakuuttava miljöö tai joulun jälkeinen väkevän ruoan kaipuu sai minut seikkailemaan tänään.


Ja kyllä muuten kannatti. Annos oli kaikin muodoin varsin kelpo, ellei peritä lajityypillisestikin lähes erinomainen (en uskalla hehkuttaa enempää kun hyvää jambalayaa olen syönyt niin kauan sitten). Annos oli hyvin syvästi maustettu - ei siis hurjan väkevä, mutta tässä oli juuri oikea creolilaisen ruoan perusmaku. Lisäsin osaan annosta paria hot saucea, jota oli tarjolla, mutta päädyin syömään annoksen kiokin mausteiden mukaisesti, sillä tuo perusmaustaminen oli oikein hyvin tehty.

[Todettakoon tähän väliin, että olen melko rutinoitunut väkevien ruokien syöjä: kun sanon "ei ollut kovin väkevä", perussuomailainen sanoisi samasta annoksesta "'***kele kun oli taas mamut maustaneet ruuan aivan pieleen, aamullakin vielä kieltä kirveli vaikka illalla navetan seinää nuoleskelin toista tuntia".
Tämä annos on siis ihan riittävän väkevä tällä markkinalla, mutta Louisiannassa tämä maustetaso ei kelpaisi.]

Annoksessa munkana olleet sattumat olivat hyvä ja laadukkaita: katkaravut, simpukat, varsnkin makkarat ja tietysti kananrinnat. Oikein hyvä kokonaisuus. Ehkä annos olisi voinut olla hieman enemmän al dente (eli ei ihan näin kypsä), mutta on myönnettävä että jos jambalaya ostaa katukeittiöstä, sielläkin se pannulla tuppaa hieman ylikypsymään päivän mittaan. Minun makuuni koostumus olisi ollut myös hieman parempi hieman "kuivempana"; ei tämä annos "vetinen" ollut, mutta tämä oli koostumukseltaan hieman liikaa kallellaan risottoon kuin Jambalayaan. IMHO.

Yhteenvetona: 
Autenttinen fiilis ja miljöö ja hyvä ruoka hyvällä palvelulla höystettynä. Colorado on hieman piilossa, kannattaa etsiä perille.
Groove: Sisustus on uskottavan amerikkalainen, rento ja toimiva.
SaaS (Service as a Service): todella ystävällinen palvelu, henkilökunta oli hieman kiireisen oloinen (joulun ja uuden vuoden väölipäivinä).
Value Proposition: hieman keskitasoa kalliimpaa, mutta selvästi keskitasoa parempaa ruokaa, ei huono.  
Ruoka: Tyylin mukaista ja hyvää, yllätti positiivisesti.
Kilpailijat: O'Leary's (Forum ja Bakers) tarjoavat hyvää jenkkimuonaa, mutta ketjumaisemmin. Ne ovat sporttibaareja - ja hyvä sellaisia - mutta Colorado on gourmeempi.
Pisteet: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti